Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile hükümetin yaptığı çalışmalar neticesinde sonunda yüz binlerce taşeron işçilerine müjdeli haberler verildi ve kamuya geçirilecekleri belirtilmişti. İlk açıklamalarda 450 bin civarı işçinin kamuya geçeceği belirtilirken daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir milyon 20 bin işçinin kadro alacağını müjdeledi.

Taşerona kadro başvuru sonuçları kurumlara göre açıklanmaya devam ediyor. Peki taşerona kadro başvurusunda red nedir? Kadro başvurusunda red alanlar ne yapmalıdır? Red alan kişiler kadro alamayacak mı? Tüm detayları ile İşin Olsa ekibimiz tarafından sizlere bilgileri iletiyoruz.

TAŞERONA KADRO RED ANLAMI!

Taşerona kadro başvurusunda bazı kişilerin red aldığı görülmektedir. Bu kişilerin ne yapacağı hakkında sizlere bilgileri veriyoruz. Öncelikle eğer ilgili çıkarılan taşeron yasasına girmiyorsanız zaten direkt olarak red alırsınız bu kişilerin yapacağı her hangi bir işlem bulunmamaktadır.

Yine taşerona kadro başvurularında güvenlik soruşturmanız olumsuz olursa, gerekli sicil kayıtlarınız kamuya girmenize engel olursa, taşeron olarak işe girme süreniz ya da belirlenen süre zarflarında işte çalışmadıysanız yine red alırsınız. Peki red alan kişiler ne yapacak?

RED ALAN KİŞİLER NE YAPACAK?

Taşeron yasası kapsamında kadro alacağınızdan eminseniz ancak yine de red aldıysanız hemen sonuçların açıklanmasından sonra 3 gün içerisinde ilgili kamu kurumuna giderek gerekli formlar ile dilekçenizi verin ve yeniden başvurunuzun incelenmesini talep edin. Aksi halde kadroya geçemezsiniz.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim