Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce taşeron yani kamu işçisi bulunmakta olup bu işçiler için en önemli sorunlardan biri de genel ve özlük haklarındaki sorunlar olduğu biliniyor. Buna göre özellikle işçilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen maaş zammı kısmen çözüme kavuşurken sendika üyeliği konusu ise halen sorun olarak görülüyor.

Sendika Sorunu Devam Ediyor

Öz Sağlık İş Diyarbakır İl Temsilcisi Taşkın Çulcu tarafından yapılan açıklamada taşeron işçilerin sendika sorunu ele alındı. Yapılan açıklamada “Örneğin hastanede çalışan bir işçinin belediye sendikasında ne işi olabilir. Yetkilileri bu konuda ivedilikli bir şekilde göreve çağırıyoruz. Hangi kurum çalışanlarının hangi sendikaya üye olması gerekiyorsa en kısa zamanda çalışma bakanlığımız talimatıyla bu sorun ortadan kaldırılmalı işçiler sendikalarını net bir şekilde bilmelidirler” dedi.

Eşit İşe Eşit Maaş Çağrısı

Yapılan açıklamada Çulcu ayrıca en büyük sorunlardan birini de eşit iş eşit maaş olarak ifade etmiş olmakla birlikte “Eşit işe Eşit maaş istiyoruz bugün baktığımızda kadroya geçen arkadaşlarımızın çoğunun yaptığı iş aynı ama maaşları çok farklı işçiler arasındaki bu maaş dengesizliğini ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalışanların performansının daha yüksek ve verimli olması için bu gereklidir” ifadeleri ile soruna dikkat çekti.

Taşeron işçilerin başta çalışma saati olmak üzere genel ve özlük haklarının belirlenmesinin ve ele alınmasının bir an önce yapılmasına da dikkat çekildi.