Ülkemizde bilindiği üzere 900 bin civarında taşeron işçi bulunmaktadır. Bu işçiler yıllık olarak yenilen sözleşmeli statüsünde istihdam etmekteydi. Hükümetin çalışmalar yapması ve taşeron işçilerin ısrarcı tavırlarından sonra işçilerin kamuya alınacağı müjdesi verildi.

Sözleşme mi yapılacak, kadro verilmeyecek mi derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun duyurusu ile kamuya ilk aşamada toplam 450 bin işçinin kadrolu olarak alınacağı belirtildi. Ancak bilindiği üzere ülkemizde 900 bin civarı taşeron var ve kamuya 450 bin civarı işçi alınacak. Yani bazı kurumlarda çalışan personellere kadro verilmeyecek. Peki hangi kurumlardaki taşeronlara kadro verilmeyecek, taşeron yasasında kadro verilmeyecek kurumlar nelerdir.

KADRO ALAMAYACAK KURUMLAR

KADROYA ALAMAYACAK KURUMLAR LİSTESİ BURADA

Kamuya taşerona kadro hakkında çok detaylı açıklamalar yapıldı ancak 5018 sayılı kanunda dışında kalan özel bütçeli kuruluşlarda istihdam eden işçilerin kadroya alınacağı yönünde bir duyuru yapılmadığı için bu işçilerin büyük ihtimal ile kadroya alınmaması beklenmektedir.

Öyle ki bu konu hakkında Başbakan Yardımcısı da duyuru yaptı ve KİT personellerin kadroya alınmasının yanlış olacağını belirtti. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizler için kadroya alınmayacak kurumlar listesini foto galeri olarak oluşturduk. İlgili kurumların tamamı 5018 sayılı kanunda dışında kalan özel bütçeli kuruluşlardır.

Editör: TE Bilisim