720 bin civarı işçiye devlet güvencesi vermekte ve kişilere iş garantisi sağlamak adına hükümet son birkaç haftadır programından taşerona kadro görüşmelerini çıkartmadan çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu birkaç gün aralıklarla taşerona kadro hakkında yeni açıklamalar yaparak çalışmaların sürdürüldüğünü duyurmaktadır.

Buna göre taşeron yasası hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler yapılacak. Bu görüşmeler ile birlikte tüm detaylar öğrenilmiş olacak. Peki detaylar nedir? taşerona devlet güvencesi konusu meclise ne zaman gelecek.

TAŞERON YASASI BİRKAÇ GÜNE MECLİSE GELİYOR!

Taşerona devlet güvencesi verilmesi hakkında yapılması beklenen yasa hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaptı ve konunun bir haftaya kadar meclise sunulacağını ifade etmişti. Buna göre taşeron yasasının birkaç güne kadar meclise gelmesi beklenmektedir.

Taşeron yasası Türkiye Büyük Millet Meclisine geldikten sonra görüşmeler burada yapılacak ve ortak kararlar aldıktan sonra tüm konunun Bakanlar Kuruluna sunulması burada Bakanlar tarafından son kez önemli noktaların incelenmesi ve yasa çıkartılarak taşeron işçilerine devlet güvencesinin verilmesi beklenmektedir.

TAŞERON YASASI 12 MADDEDEN OLUŞACAK!
TAŞERONA SÜRESİZ SÖZLEŞME YAPILACAK!