Mecliste görüşülmesi merakla beklenen konuların başında taşeron işçilerin çalışma şartları, özlük hakları ve maaş konularında sorunları gündeme gelmişti. Bu süreçte başta maaş ve diğer özlük hakları olmak üzere hem taşeronlar tarafından talep edilen istekler hem de diğer konuların görüşülmesi planlanmaktaydı. Bu doğrultuda İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncukmeclis konuşmasında taşeron işçilerin sorunlarına değinerek işçilerin tamamına kadro verilmesi gerektiğini ve yapılan maaş zammının artırılması gerektiğini açıkladı.

Verilen Kadro Sayısı Az, Zam Yetersiz

Koncu konuşmasında söz verilen kadro sayısının gerçekleşmediğini verilen kadronun 1 milyon değil 20 bin civarında olduğunu ifade etti. Ayrıca "O kadroya geçirdiğinizi söylediğiniz taşeronlara 2020 yılı sonuna kadar sadece 4+4 zam yaptınız, sabit zam yani enflasyon yüzde 50’de olsa, taşerondan kadroya geçenin zammı yüzde 4 olacak. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu nasıl bir hesaptır, bunu birileri izah etsin, “Sebebi şu.” desin. Yani enflasyon yüzde 50, taşerona yapılan zam yüzde 4. Bu hesap nasıl bir hesaptır, bunun millete izah edilmesi lazım” sözleri ile de zam oranını eleştirdi.

KİT Kadroları Sorunlu

Yapılan meclis konuşmasında Koncuk “KİT’lerde Hâlâ problemler yaşanıyor, KİT’lerde problem var. İnsanları aldatıyorsunuz. Hastanelerde çalışan bir sürü taşeron vardı, sadece bir kısmını kadroya aldınız, yüzde 70 kotası koydunuz, yüzde 30’u bugün işsiz kaldı.” İfadeleri ile eleştirdi.