Kamuda hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalışmakta olan işçilerin, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2017 yılında uzun bir çalışma sonucu kadroya geçiş süreci resmen başladı ve adaylar başvurularını bulundukları kurumlar aracılığı ile tamamladı. 12 Ocak 2018 tarihinde sona eren kadro başvuru sonuçları açıklamaya başlandı. Taşeron kadro sorgulama yapabilmek mümkünmü? Sonuçları adaylara duyuruna kurumlardan, red listesi ve kabul listesi adaylar tarafından en çok merak edilenlerden bir tanesi olmakta. Bir çok kurum ve bakanlığın taşeron kadro sonuçlarını duyurdu. Açıklanan kurumları sitemizde zyaretçilerimize duyurmaya devam edeceğiz. Başvuru sonucu açıklanan adaylar Taşeron kadro sınavının ne zaman olacağını merakla sormaktalar. Çalışma ve Sosyal Politikalar bakanlığının yayımlamış olduğu takvime göre bazı detayları paylaşıyoruz.

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Tespit değerlendirme komisyonlarının kesin listeleri açıklamalarının ardından sınav kurulları oluşturulacak. Başvuruları kabul edilen adayların sürekli işçi statüsüne geçirilmesi için yapılan sınavı bakanlık merkezde Bakan diğer idarelerde ise en üst yönetici, taşra il kuruluşlarında Vali bölge müdürlüklerinde ise bölge müdürünün, onayı ile bu kurullar oluşacak. En az 3 kişilik kurulun 2 yeden üyesi olacak. Adaylardan en merak edilen diğer sorulardan bir tanesi yazılı sınav mı yapılacak yoksa sözlü sınavı mı olacak. Adaylara yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı, yalnızca yazılı şekilde yapılabilecek. Yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Sınavla kurumların resmi internet siteleri üzerinden duyurulacak. 100 puan üzerinden yapılacak olan değerlendirmede en az 50 puan alan adaylar başarılı sayılacaklar. Sınavlar 3 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında yapılacak.

KADORA GEÇİŞ SÜRECİ;

ÇSPB işçilerinin başvuruları kurumlar tarafından alındı. Alt işveren işçileri başvurularının toplanmasının ardından kurumlar elektronik ortama aktardılar. Tespit ve değerlendirme komisyonları başvuruları kabul etmesi ardından gerekli şartları uyup uymadıkları değerlendirildi. Başvurusu kabul edilenler kesin listelerin açıklanmasının ardından sınava alınacaklar. Red olan işçiler ise listelere itiraz süresinde kuramlarına itiraz edebilecekler. Kesin liste de yer alan işçiler uygulama - sözlü sınavın ardından 2 Nisan itibari ile Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışacaklar.

TAŞERON KADRO BAŞVURU SONUCU AÇIKLANAN KURUMLAR (12 ŞUBAT)

İL KURUM
KIRKLARELİ Kırklareli / Lüleburgaz Belediyesi
Iğdır Iğdır Üniversitesi
Denizli Gençlik ve Spor bakanlığı İl Müdürlüğü
Eskişehir Anadolu Üniversitesi
Afyokarahisar Afyonkarahisar Kayıhan belediyesi
Afyon kocatepe Üniversitesi
İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu
istanbul il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü
İstanbul Üniversitesi
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Başvuru sonuçları
Dışişleri Bakanlığı Başvuru sonuçları
Batı Adliyesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Sağlık Bilimleri üniversitesi 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Devlet Su İşleri
Sağlık Bakanlığı
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Kastamon MEB Okullar
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Sakarya  Sakarya Üniversitesi
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü
Amasya Taşova Belediye Başkanlığı
Hakkari Hakkari Belediyesi,
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi
Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Kütahya Kütahya İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü
Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü
İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
İzmir Valiliği
Konya Orman Bölge Müdürlüğü
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Kars Aile İl Müdürlüğü 
Giresun Giresun Üniversitesi
Yozgat Yozgat KYK Müdürlüğü
Bozok Üniversitesi
Muş Muş Genclik ve spor müdürlüğü
Diyarbakır KYK diyarbakır il müdürlüğü
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  
Çorum Çorum Hitit Üniversitesi
Bitlis Bitlis Eren Üniversitesi

12 Şubat 2018 tarihi itibari ile taşeron kadro sonuçlarını açıklayan kurumları liste halinde açıklıyoruz. Yukarıdaki liste haricinde başka kurumlarda da başuru sonucu açıklamış olabilmektedir. İşin olsa ekibi olarak açıklandığını tespit ettiğimiz listeyi ziyaretçilerimizin desteği ile güncellemekteyiz.

Ziyaretçilerimizin bilgilenmesi amacıyla sizde bulunduğunuz il ve ilçede taşeron kadro başvurularını açıklayan kurumları yorumlara yazabilirsiniz.