Taşeron olarak çalışan yüz binlerce işçinin gözü kulağı toplu iş sözleşmesi ile ilgili ön plana çıkan gelişmelerde.

Özellikle Belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadrolu olarak çalışmaları için hakların tanınması, için Toplu İş Sözleşmesi talebi sendikaların gündeminde olacak. Kamu kurumu sürekli işçisi statüsünde 4-D kadrosundaki işçiler için Genel İş Sendika temsilcisi yaptığı açıklamalarda taleplerini belirtti.

KADRO- TİS, SON GELİŞMELER;

Bilindiği gibi daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni ekonomi programı açıklandı. Bu açıklamaların ardından Maltepe Belediyesi Dış Temizlik Genel-İş 2 No’lu Şube İşyeri temsilcisi yaptığı açıklamalarda yeni ekonomik programda ele alınan kıdem tazminatına ilişkin olarak fona devri için yapılan açıklamalarda; kıdem tazminatı işçinin iş güvencesi olduğu belirtildi. Belediyede çalışan işçilere ve diğer kadroya geçen işçiler için gerçek toplu sözleşme istediklerini, kadroların gerçek kadro hakkının verilmesi gerektiği belirtildi. İşçi sağlığı ve iş güvencelerinin verilmesi gerektiği aktarıldı. Tüm bunlar kapsamında taleplerin dile getirileceği aktarıldı.

GELİŞMELERİ AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Taşerondan kadroya geçen işçilerin Toplu İş Sözleşmesi, Belediye çalışanlarına kadro verilmesi, ekonomik haklarının daha iyileştirilmesi gibi taleplerini dile getiren işçiler için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Tüm bu gelişmeleri anında haberdar olmak için uygulamaları indirmeyi unutmayın.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim