Taşerondan kadroya geçiş yapılması 2 Nisan pazartesi günü tamamlanmasının ardından, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı bazı verileri paylaştı. Hangi kurumda ne kadar işçinin kadroya geçiş yaptığı belli oldu. Bunun yanında 90 gün süren kadroya geçiş aşamasının ardından kurum ve bakanlıklardaki işçilerden hizmet alım sözleşmesi ile çalışmayanlar kadroya geçememişti. Diğer yandan KİT işçilerinin de kadro hakkı için yeni bir çalışma yapılmasına karar verildi. TBMM'de yapılan konuşmalardan Milletvekili Ö. Fethi GÜRER'de düzenleme hakkında eleştirilerini paylaştı.

TAŞERON KADRO DÜZENLEMESİNE ELEŞTİRİ

Milletvekili Ömer Fethi GÜRER, taşeron düzenlemesinden bazı eleştirilerine yer verdi. Niğde Milletvekili GÜRER, bir çok işçinin kadroya geçemediğini belirtti. KİT işçilerinin taşeron olarak kaldığını ve mağduriyetlerinin devam ettiğini meclis kürsüsünden anlattı. Ayrıca bazı işçilerin işssiz kaldığını, yüzlerce işçiye haksızlık yapıldığını belirtti.

ÇALIŞMA BAKANI ELEŞTİRİLERE CEVAP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU, bugün AK Parti Ankara Mart Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Bakan SARIEROĞLU, eleştirilerin haksız olarak yapıldığını belirterek, eski hükümlüler ile ilgili düzenleme için Meclis kürsüsünden bir sürü şey söylediler. Artık bütün söyleyenleri tek tek aramak zorunda kaldım. Gündemi de takip etmiyorlar, yapılan düzenlemeleri de takip etmiyorlar. Belki de bunu bilinçli olarak yapıyorlar. " dedi.

Editör: TE Bilisim