Ülkemizde taşeron olarak istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre bazı kurumlar ve bazı pozisyonlar hariç olmak üzere çok sayıda işçiye kadro verilecek olup işçiler taşeron yasası kapsamında başvurularını gerçekleştirmişti.

Buna göre kamu kurumları taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıklamaya devam ederken bazı kurumlarda sıanv tarihlerini duyurmaya devam ediyor. Taşeron işçilerin kadroya geçiş tarihleri duyuruldu. Peki taşeron işçiler kadroya ne zaman geçecek, net tarih nedir?

TAŞERONA KADRO VERİLECEK TARİH

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşerona kadronun hangi tarihte verileceği belirtildi. Buna göre işçilerin hepsi bu tarihte kadroya geçmeyecek ancak en son o tarihe kadar kurumlar işçilere kadro vermiş olacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilere kadro verilme tarihinin en son 2 Nisan 2018 olduğu belirtildi. Kısaca taşeron işçilerine kadro en geç 2 Nisan 2018 tarihine kadar verilecektir. Taşeron işçilerinin kadroya geçebilmek için mutlaka taşeron sınavından 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir. Belirtilen puanı alamaya işçiler kadroya geçemeyecektir.

Editör: TE Bilisim