Taşeron işçilerin kadroya geçişi tamamlandı. Peki kadroya geçiş sonrası hangi kurumlarda ne kadar işçi kadroya alındı. En fazla kadroya geçiş yapılan kurum hangisi? Taşerondan kamu kurumlarında kadroya geçişin tamamlanmasının ardından bazı veriler paylaşılmaya devam ediyor. Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren düzenlemenin ardındaki kuramların taşeron işçilerden kaç işçiyi kadroya aldığı belli oldu. 

EN FAZLA TAŞERON İŞÇİNİN KADROYA GEÇTİĞİ KURUM

Taşeron kadro düzenlemesinden sonra Bakan SARIEROĞLU, önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan bir tanesi de, 2 Ocak tarihinde başlanan geçiş aşamasında Türkiye genelinde 90 gün sonunda 81 ilde 145 bin kişinin görev aldığı. Bakanlıklarda ve kurumlarda gecelere kadar devam eden çalışmaların ardından taşerondan kadro alan işçilerin en çok Sağlık bakanlığında geçiş yapıldığı paylaşıldı. 148 Bin 500 işçi Sağlık Bakanlığında kadroya geçtiği açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığında ise 35 bin 700, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığında 32 Bin işçinin kadroya geçiş yaptığı belirtildi. 

KİT İŞÇELİRİNDEKİ SON DURUM!

Kamuda yaklaşık 900 bin işçiye kadro verilmesinin ardından kamuda taşeron işçilerden KİT işçileri kadro için yeni bir haber bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Sendikalardan gelen açıklamada, yakın zamanda Başbakanlıktan bir sürpriz verileceği belirtilmişti. KİT işçilerinin kadroya geçişi için yapılacak olan yeni bir sürpriz haber yada kadroya geçiş için yeni açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim