Ülkemizde hizmetlerine devam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçinin kamuya yerleştirme işlemleri en kısa süre içerisinde başlayacak. Buna göre yurt geneli yüz binlerce taşeron işçi kamuya yerleştirilecek. Kamuya yerleştirilmeden önce taşeron işçiler sınav düzenlenecek. Ayrıca adaylar eğitim, yaş veya özel şartlar aranmayacak olup yine yerleştirmesi yapılacak olan adayların güvenlik soruşturmaları da yapılacak.

Taşeron işçilerin şimdi akıllarında tek bir soru var. Kamuya geçiş için yapılacak olan bu sınavın detayları nedir? Kadroya geçerken hangi sınav yapılacak, taşerona kadro sınavı nasıl olacak.

BAKAN SINAV AÇIKLAMASI YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kamuya alımlardan önce taşeron işçilere kadro için sınavın yapılacağı ancak alım sayısının düşmemesi için bu sınavın eleme sınavı olmayacağını belirtti.

Bu açıklamadan sonra taşeron işçilerin içi az da olsa ferahladı. Buna göre sınav eleyici yani kamuya almamak için uğraştırıcı bir sınav olmayacak peki nedir bu sınav. Sınav hakkında fazla bir bilgi yok ancak adaylara olabildiğince kolay soruların sorulması ve ders soruları yerine adaylara meslekleri ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili basit soruların yöneltilmesi beklenmektedir. Sınavın detayları geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim