Ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları taşeron yasası kapsamında işçilere 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadrolarını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile mevsimlik işçiler, statüsü değişen işçiler ve taşeron işçiler dahil olmak üzere toplam 900 bin kişinin kadroya geçtiği belirtildi.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilerine kadro verileceği açıklaması büyük memnuniyet ile karşılandığı gibi yine kadro alan işçilere prim ödemesi yapılacağı da duyurulmuştu. Yeni açıklamalar ile taşeron işçilere verilecek ikramiye tutarı açıklandı. Peki 52 günlük prim tutarı ne kadar?

İKRAMİYE ÖDEME TUTARLARI AÇIKLANDI

Yeni yapılan açıklamalar ile kadro alan taşeron işçilerin ikramiye tutarları açıklandı. Pkei işçilere ne kadarlık prim ödemesi yapılacak? Buna göre asgari ücret ile görev yapmakta olan yani bin 603 TL maaş alan işçilere 2 bin 400 TL civarı, 2 bin lira maaş alan işçilere 3 bin 400 TL civarı ve 3 bin 500 lira maaş alanlara ise 6 bin TL ikramiye ödemesi yapılacaktır.

Bilindiği üzere işçilere ne kadarlık prim ödemeleri verileceğine yönelik kamuoyuna aralıklarla duyuru yapılmakta olup bizlerde İşin Olsa ekibi olarak bizlerde konuyu aralıklarla gündeme getirmeye çalışıyoruz. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair haberimizi de lütfen aşağıdaki linki takip ederek inceleyiniz.