Bilindiği gibi 2016'dan beri hükümet taşeron işçiye kadro konusunda görüşme yapmaya devam ediyor. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan beri aralıksız olarak taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda çalışmalar devam ederken Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde aralıksız olarak devam ederek sürenin kısaltılması amaçlanmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile taşeron işçilere bu sene kesin kadro verileceği müjdelenmişti ve şimdi de taşeron işçilere ne zaman kadro verileceği konusunda tarih verildi. Peki taşeron işçilere ne zaman kadro verilecek? Taşerona kadro tarihi duyuruldu.

TAŞERON İŞÇİYE KADRO TARİHİ

Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal taşerona kadro verilmesi konusunda sona yaklaşıldığını belirtmişti. Buna göre taşerona ne zaman kadro verileceği konusunda tarih kesinleşti gibi.

21 MART KADRO VERİLECEK Mİ

Buna göre Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmaların sonucunda her hangi bir olumsuzluğun olmaması durumunda taşeron işçilere 21 Mart tarihinden itibaren kadro verilecek.  Eğer yasa onaylanırsa ilk aşama da 100 bin ila 150 bin taşeron işçiye kadro verilmesi bekleniyor.

Yasanın onaylanması ile yıl sonuna kadar bir milyona yakın taşeron işçiye kadro verilmesi bekleniyor. Önümüzde ki günler içerisinde taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda yeni açıklamaların yapılması beklenmektedir.