Kadroya geçen taşeron işçilerin yaşadığı zam krizi ile ilgili aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bir kurul oluşturuldu. Kurul çalışmalarına aktif olarak başladı. Komite ile ilgili açıklamayı Hak İş başkanı Arslan yaptı. Taşeron işçilerin zam sorunu ve taşerona geçmesi planlanan işçiler ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hak İş başkanı Mahmut Arslan kadro alamayan taşeron işçiler ile ilgili ve kadrolu olup zam sıkıntısı yaşayan işçiler ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

2018 YILI DEVRİM OLDU

“2018 yılının taşeron işçilerin yılı olduğunu söyleyen Arslan, taşeron işçilere kadro vermek Cumhuriyet devrimidir. Tarihimizin en büyük olaylarından birisiydi.

Daha önceden işçilerin kadroya alınması ile ilgili çok fazla müracaatımız olmuştu. Bu başarının mimarı Cumhurbaşkanımızdır. Hak İş olarak biz de bu sürece katkı verdik. İşçilerimize kadro aldık ancak ücretlerde sıkıntı var. İlerleyen dönemde onu da çözeceğimizi düşünüyorum. Zamların ve ücretlerin kabul edilebilir şekilde olması için çalışmalara devam ediyoruz.

 Umuyoruz ki 2020'den itibaren kamu sözleşmesi yapacağız kadro alan arkadaşlarımızın geçiş sıkıntılarında halledeceğiz. Kadro alamayan arkadaşlarımız var örnek verecek olursak TRT maalesef burada bir standart yok. Gazetecilik yapan Yayıncılık yapan arkadaşlarımız statüsünde bir takım sorunlar var.”