TBMM tarafında toplantıların başlamasıyla birlikte çoğu milletvekilleri halen çözüme kavuşmayan Taşeron işçiler konusunu gündeme getirerek kanun teklifi vermeye hazırlanmaktadır. Yapılan teklif ile birlikte meclis onayına sunulacak kanun teklifi ardından Cumhurbaşkanının onayından geçilerek resmi gazetede yayınlanması bekleniyor. Bu kanun tasarısının bu zamana kadar bekletilmesine neden olarak görülen sebepler bilinmez iken yapılan yeni yasa tasarısıyla taşeron işçilerinin de haklarının güvenceye alınacağı bilinmektedir.

TAŞERON İŞÇİLERE GÜVENCE SAĞLANMIYOR

Ülkemizde taşeron işçiler; kendileri gibi diğer kamu bünyesi altında çalışan memurlar ile birlikte aynı şartlar taslağında görev yapmaktadır. Taşeron işçilerin ve memurların çalışmış olduğu koşullar ve belirlenen yerlerin aynı olmasına rağmen devlet memurlarına tanınan ayrıcalıklar, güvenceler taşeron işçilerine tanınmayarak haksızlık yapıldığı bilinmektedir. Devlet tarafından sağlanan taşeron sistemi aslında üretim olarak hizmette ve iş gücünde maliyetlerin ucuz ekmek üzerinden rekabet etmesidir. Taşeron firmalar kendi bünyesinde çok sayıda işçi çalıştırıp daha ücret ödemektedirler.

Her iki tarafından bakıldığından ortada görülen bir ayrımcılığın olmasından şayet meclise sunulan yasa teklifinin biran evvel yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim