Ülkemizde uzun yıllardır kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile istihdam etmekte olan taşeron işçilere hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sonunda müjdeli haberi verdi ve 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile Bakan Jülide Sarıeroğlunun yaptığı açıklamalar ile toplam 900 bin civarı kişiye devlet güvencesi verildiği belirtildi.

Buna göre taşeron işçiler kamuya geçirilmeden önce yine Bakan Jülide Sarıeroğlu tarafından önemli bir açıklama yapılmış ve taşeron işçilere ikramiye ödemelerinin de yapılacağı belirtilmişti. Peki taşeron işçilere ikramiye ödemeleri ne zaman verilecek, taşerona verilecek prim ücretinin ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? İkramiye ödemelerinin tarihi hakkında sizlere detaylı bilgileri sunuyoruz.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

900 bin civarı taşeron işçi hükümetin çıkardığı yasa doğrultusunda 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadroya geçti. Artık işçiler alt iş verenler ile muhatabını kesti ve sözleşmelerini devlet ile yapmaya başladı. Peki ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? Buna göre henüz resmi bir tarih yok fakat ödemelerin büyük ihtimal ile iki taksitte ödenmesi beklenmektedir.

Genel olarak ülkemizde ikramiye, prim vb. gibi ödemeler bilindiği üzere bayram günlerine yakın tarihlerde yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı erken seçimden önce ilk ikramiye ödemesinin yapılabileceği ön görülüyor ancak net olarak tarih belli olmadığı için henüz resmi bir bilgi verilememektedir. Yakın zamanda hükümet cephesinden ya da Maliye Bakanlığından taşeron işçilere ödenecek olan ikramiye ücretinin ne zaman verileceği açıklaması beklenmekte olup açıklama geldiğinde konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.