Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, müjdeli haberi verdi. Taşeron açıklaması yaptı. Bakandan Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan 3 bin 500 yüz taşeron işçi için müjdeli haber. 




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı mesajda "Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya geçirilmesine dair ek protokolü imzaladık, hayırlı olsun diye yazdı. 

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine katıldı.
 
Törende konuşan Soylu, Ak Parti hükümetlerinin sadece yol ya da köprü yapmadığını, memleketin evlatlarına "Ben de yapabilirim" özgüveni kazandırdığını söyledi. Soylu, 14 yılda önemli işlerin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, sosyal güvenlik reformu, genel sağlık sigortası gibi birçok konuda düzenlemelerin hayata geçirildiğini anlattı.
 
Türkiye'nin kişi başına milli gelirinin 10 bin dolar seviyesine ulaştığını anımsatan Soylu, bunun milletin iradesiyle sağlandığını dile getirdi.
Türkiye'nin hedeflerinin gayet açık olduğunu, istikametinden hiçbir şeyin vazgeçiremeyeceğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:
 
"İstikametimizden bizi vazgeçirmek, demokrasiyi Türkiye'de etkisiz kılabilmek, milletin iradesini, ortaya koyduğu bu mücadeleyi bir şekilde zayıflatabilmek için her şeyi yapmaya çalışıyorlar, bunun farkındayız. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz, diğer taraftan da işimizi gücümüzü, milletimize vermiş olduğumuz taahhütleri harfiyen yerine getiriyoruz. Geçen yıl 6 bin 417 kardeşimizle akdettiğimiz bir sözleşmeyi, bugün 3 bin 500 kişiyle devam ettirmek ve ortak bir protokolle onlara, ailelerine ve çalışma hayatımıza yeni bir nefes katma konusunda bir iddiayı hep beraber imza edeceğiz."
Soylu, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesiyle ilgili bir takım tezviratlar üretildiğini kaydederek "Hem asıl işçileri hem de yardımcı işçileri kamuda istihdam edeceğiz. Bundan sonra kamuda taşeron denilen bir meseleyi de hep birlikte bitirmiş oluyoruz. İstenilen, arzu edilen bu. Yeni bir sistem getiriyoruz. Bu yeni sistem içerinde göreceksiniz ki hem çalışanlarımızın rahat ettiği, hem insanlarımızın yarına umutla baktığı hem çalışma hayatının bir düzen içine girdiği hakkaniyetli bir Türkiye'ye doğru gideceğiz" dedi.
TOPLAM 9 BİN 917 TAŞERON İŞÇİ KADROYA KAVUŞTU 
 
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da çalışanların sorunlarının çözümü için yoğun şekilde çaba harcadıklarını söyledi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile dün gece geç saatlerde, Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesindeki işçilerin başlattığı açlık grevi konusunda toplantı yaptığını ifade eden Atalay, toplantının ardından işçilerin ikna edilerek açlık grevinin sona erdirildiğini belirtti.
 
Atalay, Türk-İş olarak ülkenin durumunu da göz önünde bulundurarak bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çanakkale'de kutlama kararı aldıklarını bildirdi.
Editör: TE Bilisim