Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda ve Üniversite Hastanelerinde çalışan sağlıkçılara performans ödemelerini üst tavandan ödenmesine karar verildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı işçileri için de yeni bir ödeme yapılıp yapılmayacağı en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.

Taşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin işçiden Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde çalışanları ilgilendiren bir kanun teklifi verildi. Teklifte 4857 sayılı iş kanuna tabi olan personellere ilave ödeme yapılmasını talep etmektedir.

Bilindiği gibi Koronavirüs ile mücadele eden sağlık birimleri yoğun bir tempoda görev yapmaktalar. Hemşire, doktor, sağlık memuru, teknisyen ve tekniker kadrosunda görev yapanlara yakın zaman içerisinde ilave ödeme yapılacak. Sağlık alanında çalışan yardımcı personellerin sağlık çalışanları kadar riske maaruz kaldıkları ve tedavi süresince önemli görevleri yerine getirdikleri ifade edilerek Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Kamu üniversitesi Tıp Fakültelerinde çalışan iş kanuna tabi personellerin bir defaya mahsus olarak Koronavirüs ile mücadele süresi boyunca her ay bir maaş tutarında ilave tedive verilmesi istenildi.

Devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ilave tediye yapılması ve 6452 sayılı kanunla 6212 sayılı kanunun 2. maddesinin kaldırılması hakkında kanun değişikliği yapılması hakkında teklif şu şekilde


Yaklaşık 900 bin işçi taşerondan kadroya geçiş yaptı. 2020 yılı tediye ikramiye ödemelerini ne zaman ödeneceği de bu işleri tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak tarihine kadar tamamlandı. İkinci taksit 5 günlük ödeme ise 22 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanacak.