Ülkemizde çıkarılan taşeron yasası kapsamında yüz binlerce taşeron işçiye kadro verildi. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 900 bin kişiye devlet güvencesinin verildiği söylenmişti. Taşeron başvuruları devam ederken kadro alacak olan işçilere 52 günlük ikramiye ödemesinin yapılacağı müjdesi verilmişti.

Ancak somut olarak duyuruların yapılmaması ardından taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak, taşerona ikramiye parası ne zaman verilecek sorularının yanıtı malesef bulunamamıştı. İkramiyeler ne zaman ödenecek derken Sağlık Bakanlığından müjde verildi.

İL VALİLİKLERİNE YAZI GÖNDERİLDİ

Erken seçim öncesi kadro alan taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemeleri yapılır mı, ikramiye ücretleri ne zaman ödenecek derken Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan resmi yazı 81 il Valiliklerine gönderildi. İl Valiliklerine gönderilen yazıda neler yazıyordu? Buna göre Sağlık Bakanlığı daimi işçi kadrosuna geçen personellerin ilave tediye ödemelerinin yapılması gerektiği hususunda bilgi verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemesi hakkında İl Valiliklerine göndermiş olduğu resmi yazının resmini hemen aşağı bölümden sizlere iletiyoruz.

Editör: TE Bilisim