Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı kurum ve farklı pozisyonlarında istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi bilindiği üzere taşeron yasası kapsamında kadro alacaktır. İşçiler ilgili kamu kurumların başvurularını belirtilen tarihe kadar gerçekleştirdi.

Buna göre kurumlar taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıkladı ve işçiler şimdide sınav tarihlerinin açıklanmasını beklemeye başladı. Kurumlar genel olarak 3 Mart 2018 tarihi itibari ile taşeron işçileri sınava tabii tutmaya başladı ve sınavların 22 Mart 2018 tarihine kadar süreceği belirtilmektedir. Peki taşeron işçiler kadro almak için sınavdan kaç puan almalıdır?

TAŞERON SINAVDAN KAÇ PUAN ALMALIDIR?

Taşeron işçiler kurumları tarafından sınava tabii tutulacak ve bu sınavdan sadece belirli puanın üzerinde alan kişiler kadroya geçecektir. Bu puanı alamayan taşeron işçiler kadroya geçemeyecektir. Buna göre belirtilen puan 50 olarak belirlendi. Yani adayların en az 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir. Peki sınava ilişkin detaylar nedir?

Buna göre işçilerin sınava girmeden önce her hangi bir kursa gitmesine ya da kitap temin etmesine gerek yoktur. Çünkü sınav işçilerin meslekleri ile alakalı olacak ve eleyici usul ile olmayacak. Yani taşeronken kendi mesleğini yapan ve mesleği hakkında bilgi sahibi olan kişiler bu sınavdan zaten 50'nin üzerinde puan alabilecektir.

Editör: TE Bilisim