Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kadro haberlerinden sonra  çeşitli belediyelerde çalışan taşeron işçiler eylem yaptılar. İşçiler kendilerininde kadroya alınmalarını istediler.

 

MERSİN’de çeşitli belediyelerde çalışan taşeron işçiler kadroya alınmaları için eylem yaptı. 
DİSK Genel-İş Sendikası'nca düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 500 taşeron işçisi Özgür Çocuk Parkı’nda toplandı. Bir süre burada bekleyen işçiler önde açılan pankartlar eşliğinde ‘Ayrımsız, şartsız tüm taşeron işçilerine kadro istiyoruz’, ‘Savaşa değil emekçiye bütçe, taşeron kölesi olmayacağız’, ‘Taşeron cumhuriyetini yıkacağız’ pankartları taşıyarak, ‘Savaşa değil, emekçiye bütçe’, ‘İşçi gençlik elele mücadeleye’, ‘Zafer direnen emekçinin olacak’, ‘İşte sermaye emekçiler geliyor’ sloganları atarak İstiklal Caddesi’nden, Hastane Caddesi’nde yer alan Defterdarlık binasına kadar yürüdü. 

TAŞERON İŞÇİLER EYLEMDE


Burada açıklama yapan Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, kamu kuruluşlarında taşeronlaştırma uygulamalarının büyük çoğunlukla İş Yasası’na aykırı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Son günlerde ortaya çıkan haberlerin kaynağı bu çalışmaların sonuçlanması aşamasına gelmesi olarak değerlendirilebilir. Bakanlar Kurulu'nca yapılacak asıl iş, yardımcı iş ayrımı, tek başına bir alam ifade etmemektedir. İktidarın son seçim öncesi ‘Taşeron işçilere kadro’ vaadi bu düzenlemeyle gerçekleştirilemez" dedi.

Editör: TE Bilisim