Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi 2018 yılının Nisan ayında tamamlandı. 696 sayılı KHK'da yapılan düzenlemelerde KİT işçileri ile Belediyelerde çalışanlar diğer yandan hizmet alım sözleşmesine göre istihdam edilenler için kadroya geçiş sağlanamadı. KİT çalışanları için gerekli olan düzenlemeler sağlanarak peyder pey kadro sözü verildi. Bu konuda Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in yazılı basında çıkan haberine göre kamu kurumlarında ne kadar kadro bekleyen çalışan var belli oldu.

KADRO BEKLEYEN TAŞERON ÇALIŞANLAR;

Milletvekili Gürer, daha önce verdiği soru önergelerine cevaplar geldi. Buna göre Belediyelerde 400 bin çalışan kadro için beklemekte. Milli savunma Bakanlığında ise 1054 çalışan taşeron olarak görevini sürdürmekte. Kültür ve Turizm Bakanlığında DT Genel Müdürlüğü 602, Tarım ve Orman Bakanlığı 9.201, TCDD'de 5 iştirak ve 4 bağlı ortak kurumlarında 3.447 taşeron olarak çalıştığını ifade etti.

GEÇİCİ İŞÇİLER;

Kurumlarda geçici olarak istihdam edilen personel sayısı ise TCDD'de 695, Tarım ve Orman Bakanlığında 9.619, Ticaret Bakanlığı 1.623, Gençlik ve Spor Bakanlığında 32 işçi görev yapıyor.

KİT işçileri için kadroya geçerken aranacak şartlar belli oldu. Başvuru yapacak olan adayların 375 sayılı KHK 23. Maddedeki esaslar dikkate alınacak. KİT’ler açık bulunan kadro adedince sınav yapacak. 2020 yılına ait genel yatırım ve finansman programında yer alan ayrıntılara göre 4 Aralık 2017 tarihinde 2 yıl kesintisiz çalışma şartları da aranacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim