Taşerondan kadroya geçen yüz binlerce işçiye önemli bir müjdeli haber geldi. Buna göre 696 sayılı KHK ile 2018 yılında kadro alan işçilerin maaşları için mahkemeye başvuran işçi kazandı ve geriye dönük olarak eksik yatırılan maaşlarında ödenmesi istenildi. Sendikadan bu konuda önemli bir açıklama geldi!

ÖZBÜRO SENDİKASINDAN AÇIKLAMA;

Kamu kurumlarında taşeron işçi iken sürekli işçi statüsüne geçiş yapan bir işçinin Ankara 35. İş Mahkemesinde açmış olduğu hukuk mücadelesinde verilen kararın uygulaması ve yüzdelik farkların ödenmesi gerektiği ifade edildi. 

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 32'Sİ ÖDENECEK!

4D statüsünde çalışan kadrolu kamu işçilerin yakından takip ettiği ödeme ve mali hakların iyileştirmesi devam ederken, taşeron işçilerin kadro öncesindeki yüzdelik dilimlere göre ücret tespitinde önemli karar belli oldu. Asgari ücret düzeyinin yüzde 32 fazlası ödenecek olan maaş için geriye dönük ödeme de gerçekleştirilecek. 

Diğer yandan Kamu İktisadi Teşebbüsleri KİT'lerde çalışan yaklaşık 80 bin işçi kadro bekliyor. Buna göre kadroya geçiş için geçtiğimiz haftalarda 2020 yılı finansman programında bazı detaylar yer aldı. Adaylar yeniş yıl içerisinde kadroya geçiş yapıp yapamayacaklarını merakla sormaktalar. Gelişmeleri takip etmeye ve aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim