Kamu kurumlarından taşeron sisteminin tamamen kaldırılması için yapılan çalışmalar 2018 yılına damga vurmuştu. Yaklaşık 900 bin işçi taşeron sisteminde görev yapmakta iken 90 günlük çalışma sonucu tamamlandı. Eski Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun bakanlık bünyesinde yaptığı çalışmalar sonucu sınavlar tamamlanarak hak eden adaylar sürekli işçi statüsüne geçiş yapmışlardı. Türkiye genelinde yapılan 4D kadrosuna geçiş aşamasında Belediye ve KİT işçilerinin hizmet alım sözleşmesi ile yapılan personel istihdamları nedeniyle kadroya geçiş yapamamışlardı. Buna göre daha sonraki aşamada Başkan Recep Tayyip Erdoğan, verdiği talimatlar doğrultusunda KİT kurum temsilcileri ile yasal düzenleme için çalışmalar tamamlanmıştı.

KİT İŞÇİLERİ VE KADRO,

Toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde KİT işçilerine kadar ve kadrolu olarak çalışan işçiler için zam yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. KİT işçilerinin gündeme geleceği belirtildi. Diğer yandan KİT taşeronuna kadro için 2019 yılı yatırım ve finansman programına yer almıştı. Kadroya alınacak işçiler için 4 Aralık kriteri aranacak. 2 yıl kesintisiz olarak çalışmaları gerekli olacağı, 1 yıl içerisinde kadroya geçişlerin sınavla yapılacağı belirtilmişti.

KADRO ALAN TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARI;

Diğer yandan taşerondan kadroya geçen işçilerin soruları TBMM gündemine geldi. Adana Milletvekili Ayhan Barut Mecliste söz alarak kadro alan taşeron işçiler için ekonomik sorunlar yaşadıklarını aktarıldı. İşçilerin 2020 yılı 10. ayına kadar TİS'ten yararlanamadığı ifade edildi. Kurban bayramı öncesi ilave tediye ödemelerinin yapılması talep edilen diğer sorunlar arasında bulunuyor.

İŞİN OLSA