Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılı personel alımı kadro dağılımını ve başvuruların ne zaman yapıalcağını açıkladı. Buna göre;

KADRO DAĞILIMI;

Mühendis kadrosunda 1163, Sağlık teknikeri olarak 11, teknisyen kadrosunda 50, Tekniker 139 ve Veteriner hekim alımında 790 kadro açıklandı. Toplam 2153 memur alımı ÖSYM üzerinden açıklanacak ilan kılavuzunun ardınan başvurular alınacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 15 Mayıs 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. 22 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek. Tarım ve Orman bakanlığı boş yerlerin ilanını hangi kadroda hangi ilde ne kadar alım yapılacağını önümüzdeki haftada açıklama yapması bekleniyor. 

YAŞ ŞARTI;

Önceki alımlardan, 2018 yılındaki ilanda; balıkçılık, gıda su ürünleri, ziraat mühendislleri, laborant, biyolog, sağlık teknikeri, teknisyen kadrolarında istihdam yapılmıştı.  Başvuru şarltarında adayarın 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları tşaımaları istenildi. Yaş şartında 65  yaşını dodurmuş olanlar ve sosyal güvenlik kurumundan emekli maaşı alanlar göreve başlatılmayacağı açıklanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılında yapılacak olan mühendis, veteriner, teknisyen ve tekniker kadrolarındaki memur alımlarında beklediğiniz başvuru şartlarını yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için TKLAYIN

Editör: TE Bilisim