Tarım ve Orman Bakanlığına personel alımı müjdesi bekleyen adaylara müjdeli haber bugün Bakan Bekir Pakdemirli tarafından verildi. 

Tarım Bakanlığına son olarak tarımsal yayım ve danışmanlık kadrosunda personel alımı yapılmıştı. 30 ayı geçkin süredir ilan açıklanmadı. Üniversitelerden mezun olan on binlerce Mühendislik Fakültesi mezunu Tarım ve Orman Bakanlığına personel alımları için gelecek müjdeli haberleri beklediler. Yüz binlere üniversite mezunu KPSS sınavlarında ter döktü ve kamu kurumları tarafından açıklanan ilanları beklemeye başladılar. Bakan Pekdemirli tarafından yapılan açıklamaya göre destekler kapsamındaki projeler ile hibe destekleri sağlanacak. Bu destekler ile 14.839 personeller alınacak.

14.839 PERSONEL ALIMI;

Destek başvuruları için 81 il genelinde bulunan İl Tarım Müdürlükleri başvurular tamamlandı. Başvurular sonucunda açıklanan rakamlara göre 6.591 başvuru oldu. Alınan başvurular için komisyon kurulacak ve komisyon tarafından uygun görülen projeler için hibe desteği verilecek. Bakan Pekdemirli yaptığı açıklamalara göre yeni istihdamlar projeler sayesinde gerçekleştirilecek. Projelerde istihdam olacak olan personel sayısı 14,938 olarak ifade edildi. Bu alımların kamu kurumlarına olup olmayacağı konusunda ise herhangi bir açıklama gelmedi. Diğer yandan mühendislik ve veterinerlik fakültelerinden mezun adaylara yönelik alımlar için ise yeni bir açıklama gelmedi. Buna göre işin olsa sitesi üzerinden yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA