Tarım ve Orman Bakanlığına 2.153 personel alımı için Bakan Bekir Pakdemirli'den bir açıklama geldi. Tarım Bakanlığı il tarım müdürleri ile yapılan telekonferansta konuşan Bakan Pakdemirli, tarım desteklemelerini 52 milyar liraya çıkarıldığını aktardı. Tarımsal desteklerde bütçenin yüzde 55'i çiftçiye destek olarak verildiği ifade edildi.

2153 PERSONEL ALIMI;

Tarım Bakanlığına uzun zamandır beklenen memur alımlarından bir tanesi olan Mühendis, veteriner, teknisyen tekniker alımı başvuruları ne zaman başlayacak belli oldu. Bakan Pakdemirli "2 bin 153 sözleşmeli personel istihdamı için başvuruları 15-22 Mayıs'ta alacağız" dedi.

KADRO DAĞILIMI;

Lise mezunu; teknisyen alımı 50 kişi, önlisans mezunu tekniker alımı 139 kişi, lisans mezunu veteriner hekim alımı790 kişi,, sağlık teknikeri 11, mühendis alımı 1163 kişi olmak üzere toplam kadro sayısı 2153 olacak. Sözleşmeli bilişim memur olarak 13 kişi alınacak. Başvurular 7 Mayıs tarihinde başladı. 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvurular ÖSYM üzerinden yapılacak. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılacak. Yaş şartı; 18 yaşını doldurmuş olmak, 35 yaşından gün almamış olmak, 2018-KPSS sınavına girmiş olmak ve sınavlardan Lise, Önlisans ve lisans sınavlarına göre tercih yapılacak. KPSS'den en az 50 ve üzeri puan almış olmak, KPSS tercih kılavuzunda açıklanacak olan özel şartlara sahip olmak gerekli olacak. 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartlara sahip olmak, mühendis ve veteriner ekim kadrolarına başvuru yapacakların sağlık bakımından çalışmaya engel bir durumun olmaması şartları aranacaktır. İlan kılavuz açıklandığında anında öğrenmek için TIKLAYIN