Tarım ve Orman Bakanlığına atama bekleyen pek çok sayıda ki mühendis bugün TBMM'de gündeme gelen açıklamalara kilitlendi.

Ziraat Fakültelerinden ve Mühendislik Fakültelerinden mezun olan onbinlerce öğrenci bulunduğunu ve atama beklediklerini aktaran Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yaptığı açıklamalarda; "Binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde açılacak kadroları beklemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığında on sekiz aydır bu kadrolar için hiçbir atama yapılmamıştır. Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde dönemin Tarım Bakanı en az 3.500 atama sözü vermişti. Bütçe görüşmelerine yine başlamak üzereyiz ama bu konuda bir atama çalışması yok." dedi.

HAZİNE BAKANLIĞI ONAYINI BEKLİYOR!

Diğer yandan TTK'ya 1500 işçi alımı yapılması için geri sayım başladı. Türkiye Taş Kömürü Kurumuna yapılacak alımlarda geçtiğimiz haftalarda Sendikalar tarafından adaylara uyarı gelmişti. Adaylar her an yapılacak olan alım müjdesini bekliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar sorulara yanıt verdi. Yapılan açıklamalarda "TTK’ ya işçi alımı ile ilgili süreç devam ediyor. Şu anda Hazine Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Ondan sonra diğer yöntemlerle ilgili, usulleriyle ilgili, nasıl alacakları ile ilgili karar verilecek." denildi.

TTK’ya ve Tarım Bakanlığına yapılacak olan memur alımı ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması ve facebook gurubumuz üzerinden bizleri takip ederek anında bildirim alarak takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA