'Gökçek' Ailesine hakaret ettiği öne sürülen Tarık Akan, avukatıyla birlikte bugün adliyeye geldi. kendine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Tarık Akan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek'e hakaret etmediğini ve böyle bir kastı olmadığı dile getirdi. 

HAKARET ETMEDİM

Sanatçı Tarık Akan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesi ile bugün hakim karşısına çıktı. Yaptığı açıklamada hakaret kastı olmadığını belirten Akan, suçlamaları kabul etmedi. Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Tarık Akan, avukatı Şevket Kazan katıldı. Berkin Elvan için çekilen bir klipte yer aldığını hatırlatan Akan, bu klip nedeni ile bir televizyon kanalında hakkında haber yapıldığını aktardı. Akan, klipte oynaması nedeni ile Osman Gökçek'in kendisine yönelik sözler söylediğini ve bunu bir internet sitesi muhabirinden duyduğunu aktardı. Akan, internet sitesi muhabirine bu konu hakkında değerlendirmede bulunurken, “Melih Gökçek'in kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır" ifadesini kullandığını kaydetti. 

DURUŞMA BAŞKA BİR TARİHE ERTELENDİ


Akan'ın savunmasının ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Akan'ın bahse konu sözleri ile düşünce açıklama özgürlüğü dışına çıktığını ve hakaret suçunu işlediği ileri sürüldü.

Radikal