Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ihtiyaç doğrultusunda her sene binlerce personel alımı yapılmaktadır. Genel olarak alımlar Maliye Bakanlığı ile görüşüldükten sonra yapıldığı gibi aralıklarla döner sermayede ki bütçe incelenip personel alımı yapılıp alınan personellerin maaşları kurum tarafından karşılanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki yaptığı açıklamasında adaylara sevindirici bir haber verdi. Buna göre yakın zamanda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde istihdam etmek üzere personel alımı yapılacak. Söz konusu alınacak olan personellerin maaşları döner sermaye tarafından karşılanacak. Yani Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapılıp bütçeler hesaplandıktan sonra alım onayına ihtiyaç kalmayacak.

Kaç Personel Alınacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Tapu ve Kadastro bünyesinde çalışmak üzere personel alımının yapılacağını duyurdu. Ancak kaç personel alınacağına dair her hangi bir açıklama yapılmadı. Maaşlar döner sermayeden karşılanacağı için alımın çok fazla olacağı düşünülmüyor ancak yine de pek çok adaya umut kapısı olacak denilebilir.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne yakın zamanda personel alımının yapılması bekleniyor. Peki alınacak olan personeller için başvuru süresi ne zaman? Başvurular ne zaman başlayacak? Bu konu hakkında da Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki her hangi bir açıklama yapılmadı. Tahminlere göre alımın yapılmasına dair düşünceler var ancak yeni bir bilgi olduğu için henüz detaylar net olarak belli değil. İlerleyen haftalarda ya da aylarda duurmun netlik kazanması ve kamuoyun ile paylaşılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim