E-devlet üzerinden yapılan pek çok işleme bir yenisi daha ekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK'nın yürüttü çalışmalar doğrultusunda 4 Bin 672 hizmet 2 bin 107 mobil hizmet ile 584 kurum e -devlet üzerinden işlem yapıyor. 42 milyon kullanıcı ise e-devlet üzerinde kayıtlı olarak işlem görmekte. Daha önce ortaya koyulan pek çok e-devlet hizmeti ile artık elektronik ortamda bir çok işlem yapılmanın önü açıldı. Bazı sorgulama ve işlemlerin de e-devlet üzerinden aktarılması önemli bir ihtiyaç haline geldi. Talep ve şikayetlerin hızla artması da bu konuda Kamu Denetçiliği Kurumunu harekete geçirdi.

ŞİKAYET VE TALEP ARTTI! E-DEVLET ÜZERİNDEN YENİ BİR SORGULAMA

Devlet Denetleme Kurumu üzerinden yapılan şikayetlerin artması üzerinde e-devlet üzerinden yeni bir sorgulama işlemi daha hizmete gireceği belirtildi. Bilindiği gibi mobil hat sorgulaması ile üzerine kayıtlı olan hatları sorgulama e-devlet üzerinden yapılması mümkün hale geldi. Sabit hatlarda mağduriyetler önemli ölçüde arttı. Sabit telefon işletmesine kayıtlı olan kullanıcılar üzerine kayıtlı olan hatları sorgulayabilecek. BTK bunun üzerine bir çalışma başlattı. Sabit hat sorgulama için 31 Aralık tarihine kadar süre verildi.

E-develet hizmetlerine mobil cihazlardan ve bilgisayardan erişim mümkün Sosyal Güvenlik Kurumu Adalet Bakanlığı YSK, gelir İdaresi Başkanlığı, EGM, meteoroloji Genel Mdüürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne ait pek çok işlem e-devlet üzerinden yapılabilmekte. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim