Koronovirüs salgını nedeniyle umre ziyaretleri durduruldu. Kovid-19 virüsünün etkileri devam ediyor. Buna göre Suudi Arabistan'a gerçekleştirilecek olan Mescid-i Nebevi ziyaretleri geçici olarak askıya alındığı ifade edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı yetkililerinin Ülke'nin haber ajansına yaptığı açıklamalarda koronovirüs'ün yayılmasını önlemek amacı ile bazı koruyucu tedbirlerin alındığı ifade edildi. Buna göre Mescid-i Nebevi ziyaretlerin ve umrenin geçici olarak askıya alındığı ifade edildi. Ülkeye girişi çıkışlarda ulusal kimlik kartı kullanımı uygulaması da askıya alındığı açıklandı.

UMRE KAYITLARI ALINMAYCAK!

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre şuanda Umrede bulunan vatandaşların dönüşleri ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığı ifade edildi. Diğer yandan yeni umre kayıtları ise geçici olarak iptal edildi. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama göre Suudi Arabistan devleti korona virüs (Kovid-19) salgınının önüne geçilmesi maksadıyla tedbir amaçlı umre ziyareti için ülkeye girişlerin geçici olarak askıya alındığını bildirmiştir" denildi. Devamında ise Suudi Arabistan'ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni umre kaydı alınmayacaktır denildi.

2020 HAC ZİYARETLERİ İPTAL EDİLECEK Mİ?

2020 yılı hac tarihleri 28 Temmuz 2020 tarihinden itibaren başlayacak. Geçtiğimiz aylarda hac kurasında ismi bulunan hacı adayları son gelişmelere bağlı olarak haccın iptal edilip edilmeyeceği konusunda sorular sormaktalar. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamasında henüz hac tarihlerini ileri bir tarih olduğunu ve Koronovirüs hakkındaki gelişmelere bağlı olarak bilgilendirileceğini ifade etmiştir. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim