Şanlıurfa Suruç’ta önceki gün meydana gelen bombalı eylemde 32 kişi can vermişti. Bombacının kimliği belirlendi. 20 Yaşındaki Adıyaman nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Alagöz’ün olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar…

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı eylemin faili belirlendi. Bombacı olay yerinde Kafatasının yarısı ve kolu vücudundan ayrılmış halde bulundu. Üzerinden çıkan kimliğe göre bombacının Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.

Alagöz’ün annesinden alınan bilgilere göre Mayıs ayında Adıyaman'dan ayrılıp DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği belirlendi. O tarihten itibaren de Terör nitelikli kayıp olarak aranmaya başlandı. Aynı zamanda Alagöz'ün örgüt kampında bomba eğitimi alıp geri döndüğü öğrenildi. Bombacının Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yarıda bıraktığı ve bombayı patlatmak için alana kadın kılığında geldiği öğrenildi. Patlama esnasında bombacının tüm vücudunun imha olması ise bombanın bilyelerle güçlendirilmiş olduğu belirlendi. Bu sayede bombanın etkisi arttı. Kamufle olmak için kadın kılığına girdiği düşünülen bombacının IŞİD üyesi olduğu ihtimalleri güçlü. Bombanın etkisinin çok güçlü olması da akıllara profesyonel bir eylem olduğunu getirdi.

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP mitinginde patlatılan patlayıcıyla aynı bombanın kullanılması dikkat çekti. Bombacının tek başına olmadığı en az bir gözcüyle birlikte hareket ettiği düşünülüyor. Bu nedenle de iki olay karşılaştırılarak değerlendiriliyor. 

Editör: TE Bilisim