Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Milli Savunma Üniversitesine öğrenciler Harp Okullarında subay eğitimi görmek için geçtiğimiz haftalar da müracaatlarını gerçekleştirdi. Sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylara sonunda müjdeli haber verildi.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarına subay alımı için Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile duyuru yapıldı ve subay alımı sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Subay alımına müracaat eden adaylar YGS puanlarına göre sıralandı ve oluşan YGS puan baraj sıralaması da duyuruldu.

YGS BARAJ PUANLARI

Milli Savunma Üniversitesine başvuru yapan adayların puanları incelenerek oluşan puan sırlaması

Erkekler İçin;

YGS 1 ve YGS 2 - 212,80046 ve üzeri,
YGS 4, YGS5 ve YGS 6 - 254,58316 ve üzeri

Kadınlar İçin;

YGS 1 ve YGS 2 - 350,15878 ve üzeri,
YGS 4, YGS5 ve YGS 6 - 354,48338 ve üzeri

Yukarıda belirtilmiş olan puanara ve üzeri puanlara sahip olan adaylar gerekli sınavlara çağrılmıştır. Sınavlar Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir.

SORGULAMA EKRANI

Milli Savunma Üniversitesi subay alımı sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların

https://pertem.kkk.tsk.tr/02sonuc/msu/index.aspx

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip etmesi gerekmektedir. İlgili link aracılığı ile adaylar tüm bilgileri, detayları ve gerekli kılavuzları öğrenebileceği gibi yine soru ve sorunlar için iletişim numaralarını da öğrenebilmektedir.

Subay Maaşları 2017! Rütbelere Göre Subay Maaşları

Editör: TE Bilisim