Ülkemizde her 20 yaşına gelen ve sağlığında bir problemi olmayan kişilere askeraltına alınmaktadır. Adaylar mezuniyetine göre yedek subay, yedek astsubay, er/erbaş olabildiği gibi yine isteyenlerin bedelli olarak askerliğini gerçekleştirebilmektedir. Buna göre 2020 yılının ilk celp dönemi Şubat ayı olarak kamuoyuna duyurulmuştu. Şubat ayında askere gideceklerin yerleri ne zaman belli olacak, celp tarihleri ne zan yayımlanacak, temel eğitim yapacakları eğitim birliklerinin ne zaman açıklanacağı sonunda duyuruldu.

EĞİTİM BİRLİKLERİ 24 OCAKTA AÇIKLANACAK

Milli Savunma Bakanlığından kamuoyuna resmi bir duyuru yapıldı. Yayımlanan açıklama da 2020 yılı Şubat ayında askere alınacak olan bedelli, yedek subay, yedek astsubay ve erlerin celp dönem tarihleri, eğitim birlikleri 24 Ocak 2020 tarihinde resmi olarak kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. Bir aydan daha az bir süre sonra askerlerin eğitim birlikleri yerleri kamuoyuna açıklanacak.

24 Ocak 2020 tarihinde adaylar T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile eğitim birliklerinin yerini öğrenebilecek. Ya da e-Devlete erişimi olmayan adayların en yakında bulunan askerlik hizmet merkezlerine giderek T.C. kimlik numaraları ile hangi tarihlerde ne zaman ve nerede eğitime başlayacaklarını öğrenebilecektir.