2019 yılının son celp döneminde yeni askerlik sistemi ile asker alımları başlamıştı. Buna göre ikinci yeni askerlik sistemine göre alımlar ise 2020 yılı birinci celp dönemi ile başlıyor. Asker teslimleri bu sene Şubat ayının ilk gününden itibaren başlayacak olup askerliğin çıktığı yerdeki kontenjan ve asker sıklığı durumuna göre adaylar farklı tarihler de teslim olacak. 2020 yılı Şubat ayının ilk gününde teslim olacak bir çok aday ikinci bir altı ay daha ücretli askerlik, sözleşmeli erlik nasıl yapılacak sorularını yöneltmeye devam ediyor. Peki detaylar nedir?

SÖZLEŞMELİ ER NASIL OLACAK?

E-devlet üzerinden yapılan başvurularda adaylara ikinci bir altı ay daha sözleşmeli er olarak görev yapmak isteyip istemediği soruldu. Buna göre kimi adaylar evet, kimi adaylar bu soruya hayır yanıtını verdi ancak askeriye de bu yanıtın güncellenebileceği biliniyor. Buna göre adaylar eğer askerliğinden memnunsa ikinci bir altı ay daha kalacak ve bunun karşılığında asgari ücret düzeyinde maaş alacak.

Adaylar sözleşmeli er olduğunda maaşlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin er rütbesindeki personeli olduğu için görevlere çıkabilecek, farklı bölgelere nakledilebilecek. Fakat her adayın ikinci bir altı ay daha kalma isteğinin kabul edilmemesi beklenmekte olup bunun için kontenjan, adayların eğitim durumu, askerliğini yaparken ki komutanların gözündeki durumlarının da değerlendirileceği bekleniyor.