Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumu YÖK arasında yapılan anlaşma neticesinde üniversitelerin üçüncü sınıf ya da dördüncü sınıflarında öğretmen adayları MEB okullarında stajyer öğretmen olarak görevlendirilmektedir. Stajyer öğretmenler okullarının verdiği program dahilinde çalışmakta olup genel olarak haftanın bir günü tüm gün olmak üzere görev yapmakta ve bu süreç içerisinde sınıf öğretmenleri ile akademisyenlerinin verdikleri program neticesinde görev yapmaktadır. Peki stajyer öğretmenler ne kadar maaş alıyor? Stajyer öğretmenler maaş alıyor mu?

Stajyer Öğretmen Maaş Almaz

MEB ile YÖK arasında yapılan anlaşma neticesinde stajyer öğretmenler okullarda haftanın bir günü çalıştırılmaktadır. Ancak stajyer öğretmenler her hangi bir maaş, ders ücreti, yemek parası, yol parası vb. gibi konularda ödeme almamaktadır. İşi öğrenmek adına ve staj dersini geçebilmek için son sınıfta ya da hem son sınıf hemde üçüncü sınıfta haftanın bir günü okullarda stajyer öğretmen olarak görev yapmaktadırlar.

Stajyer Öğretmenlere Maaş Verilecek Mi?

Buna göre çok sayıda öğretmen adayı stajyer öğretmenlere maaş verilmesini talep etmektedir. Fakat şu an için stajyer öğretmenlere maaş verilmesi ile ilgili bir gelişme olmamak ile birlikte adayların haftanın bir gün çalışıyor olması ve sayılarının çok olması bu durumda etkili olabilir.

Editör: TE Bilisim