Bu yıl sona ermeden özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin sıklıkla gündeme getirdiği talepler bulunmakta olup bu taleplerin gündeme geleceği Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı merakla bekleniyor. Emeklilerin mecliste ele alınmasını istedikleri sorunların görüşüleceği toplantıda temel olarak bazı talepler bulunuyor. Takvimin haberine göre bu taleplerin kabul edilip hayata geçirilmesi durumunda milyonlarca emekli yarar sağlayacak. Peki bu talepler neler, konuya ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor.

KPDK Talepler Toplanıyor

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı için geri sayım sürerken, emekliler de hangi konuların bu toplantıda ele alınacağını merak ediyor. Özellikle aile yardımı, intibak kanunu, yaşı bekleyenlere sağlık hizmeti, ücretsiz ulaşım ve indirimli tatil olmak üzere çeşitli konuların bu toplantıda yer alması bekleniyor.

Aile Yardımı

KPDK toplantısında ilk olarak ele alınması beklenen taleplerden biri de emeklilere aile yardımı ödemesi olup hali hazırda memurlara ödenen bu destekten emekliler de yararlanmak istiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da KPDK toplantısının gündem odaklı gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Bu talebin iletilmesine kesin olarak bakılıyor. Talep kabul edilirse eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli, aylık 428 lira aile yardımı alacak.

Ücretsiz Ulaşım

Geçtiğimiz yıl sonundan itibaren sıklıkla gündeme getirilen bir diğer talep ise emeklilerin yaşa bakılmaksızın şehir içi toplu taşıma olanaklarından ücretsiz olarak yararlanması olarak yer alıyor. Toplantıda bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

İntibak

Özellikle 2000 sonrası ve öncesinde emekli olanların maaş farkını azaltacak olan intibak yasasının da yapılacak olan toplantıda konuşulması ve taleplerin belirtilmesi bekleniyor. Toplantıda taleplerin öncelikli olarak ele alınması beklendiğinden intibak düzenlenmesinin konuşulacak olan ilk konular arasında olması muhtemel.

Aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de referans olacak bu kanunun kabul edilmesi durumunda 2000 sonrası emekli olanlara 300 TL ödenecek.

Maaş Farkı Düşürülsün

Özellikle aynı unvanlı kadrolardan ya da görevlerden emekli olanlar arasında kurumdan kaynaklı maaş farkının giderilmesi talebi de toplantıda ele alınacak talepler arasında yer alıyor.