Milyonlarca çalışan ve emekliye ayrılacak vatandaşlar Hazine ve Maliye Bakanlığının emeklilik sitemi değişecek açıklamaları sonrası merakla beklemeye başladı. 2020 yılında emeklilik sistemi ile ilgili reform bir çalışma yapılacak. Yeni sistemde ne gibi değişiklikler bekliyor.

2020 EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK!

2023 yılına doğru dünyanın en başarılı sistemini getirileceğini ifade eden Bakan Albayrak, değişikliğin reformun zaruret olduğunu ifade etti. ""2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı. 2023’e doğru hedef bu" dedi. Ayrıca "Tüm emeklilik sistemi reformunu dünyada en başarılı gerçekleşen örneklerle bir çalışma yaparak gerçekleştireceğiz. Emeklilik sistemindeki reform İhtiyaçtan öte bir zaruriyet" dedi

Yapılacak çalışmaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklaşa koordine edildiği ifade ediliyor. Buna göre Sadece kıdem tazminatına endeksli bir çalışma olmadığını Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların daha mutlu bir yapıya kavuşacağını ifade etti. Yeni çalışma detaylarına dair tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

2020 MAAŞ PROMOSYONU;

Diğer yandan 2020 emekli promosyonu için geri sayım başladı. Mart 2020 tarihinden itibaren tüm kamu ve özel bankaların sözleşmesi sona erecek. daha önce Bankalar Birliği tarafından SGK ile bir banka promosyon görüşmesinin olmadığı ifade edilmişti. Bu konuda emekliler ve emekliye ayrılacak olan vatandaşlar istedikleri bankalar ile anlaşma yapabilecekler. Bu konuda bazı bankalar promosyon tekliflerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim