Polis Akademisi Başkanlığından bekçi adayları sevindiren açıklama geldi!

1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için Polis Akademisi Başkanlığı son dakika açıklaması yaptı ve sözlü sınav sonuçları açıklandı. Yedek adaylar için ise yeni adayların belirlenmesi bekleniyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kadro ihdas edilmişti. 10 Bin bekçi alımı daha yapılması bekleniyor.

Resmi Gazetede yayımlanan bazı kurum ve kuruluşların kadro ihdası hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 10 Bin bekçi alımı daha yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilecek olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarının Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan takvime göre ilan edilmesi bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Bekçi alımlarında adayların T.C. vatandaşı olmaları, ilkokul mezunu olmaları, erkek adayların askerliğini tamamlamış olmaları, 18 yaşını tamamlamaları ve üst yaş sınırında 31 yaşından gün almamış olmaları, yüz kızartıcı bir suçtan hüküm almamış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, memur olmalarına engel bir hali olmamaları, silah taşımaya engel hukuki engel bulunmaması şartları aranmaktadır. Diğer başvuru şartları için yönetmelik hükümlerini inceleyebilirisiniz.

Bekçi alım ilanları ile ilgili resmi bir açıklama olduğunda anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması ve facebook gurubumuz üzerinden bizleri takip ederek anında bildirim alarak takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim