Memur Sen Genel Merkezinde düzenlenecek olan kamuda sözleşmeli personel şurası için tarih belli oldu. 22 ile 23 Şubat tarihlerinde Memur Sen Genel Merkezinde yapılacak olan çalışma şurasında sözleşmeli personel sorunları ele alınacak bir an önce kadro verilmesi için çalışma yapılacak. Memur Sen aynı zamanda Eğitim Bir Sen başkanı Ali Yalçın Mart ayı seçimleri öncesinde kadro verilmesi için büyük bir çalışma yapılacağı müjdesini verdi.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARA KADRO!

Kamu kurumlarına yapılan memur ve personel atamalarının büyük bir çoğunluğu sözleşmeli personel statüsünde gerçekleşmekte. Adayların kadroya ne zaman geçiş yapabileceklerini sormaktalar. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın önemli bir çalışmaya öncelik edileceğini açıkladı. Buna göre yapılan açıklamada sözleşmeli personellerin aile birliğinin sağlanması ve kadrolu statüye geçiş yapmaları için daha önceki 2011 seçimleri öncesi yapılan kadroya geçiş 2019 yerel seçimlerinden öncesinde de yapılması istenilmekte. 2019 toplu sözleşmeler Ağustos ayında yapılacak ve Memur Sen'in tüm kamu kurumlarında sözleşmeli olarak istihdam edilen memurlarına kadro verilmesi için adayların talepleri gündeme getirilecek ve bazı sözleşmeli personeller için önemli bir çalışmaya ev sahipliği Şubat ayında gerçekleşecek.

Sözleşmeli olarak kamu kurumlarında görev yapan personellerin kadro ve özlük hakları bakımından yapılmasını istediğiniz çalışmaları yorum yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim