Kamu kurumlarında yaklaşık 300 bin kişi kadro bekliyor!

300 bin kişinin sözleşmeli statüsünden kadroya geçirilmesi için yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağı pek çok kez Meclis gündemine de geldi. Buna göre sözleşmelilere Kadro verilmesi için bir çalışma yapılacak mı ve seçim öncesi bir müjde verilir mi merakla takip edilirken, TBMM'de Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin bir konuşma yaptı ve çalışanların kadro beklentilerini yeniledi.

KADRO TBMM'DE GÜNDEME GELDİ;

TBMM Genel Kurulundaki konuşmalarda kademe ve derece ilerlemesi düşük sigorta, düşük maaşla çalışanların haklarının iyileştirilmesi, aile birliğinin sağlanması için tain hakkı gibi sözlerin yerine getirilmesi istenildi.

Milletvekili Şevkin konuşmasında gündeme ilişkin pek çok konuda açıklamalar yaparken, bir kısmında da sözleşmeli çalışanların kadro sözünü hatırlattı. Yaptığı açıklamalar ise şu şekilde; "kamu kurum ve kuruluşlarında sayıları 300 bini bulan sözleşmeli çalışanlara verilen sözlerin yerine getirilmesi için ısrarımızı sürdürüyoruz. Yüz binlerce sözleşmeli personel kadroya geçmek için hâlâ beklemektedir. Bu konuda sürekli söz veriliyor ama ne hikmetse bir türlü daimi kadro verilmiyor" dedi. Ayrıca bir an önce 4B statüsünde görev yapan kamu çalışanların iş güvencesine kavuşmaları gerektiği vurgulandı. Bilindiği gibi daha önce de 2011 seçimleri öncesinde 234 bin kişi kadroya geçirildi. Üzerinden yaklaşık 8 yıl süre geçmesine rağmen sözleşmeli çalışan sayısı hızla artıyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığında, Sağlık Bakanlığında ve bir çok bakanlıklar sözleşmeli alımlar yapıyor. Gelişmeler olduğunda işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulamasını indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Mobil uygulamalarımız;

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA