Binlerce kamu çalışanının merakla beklediği düzenlemelerden biri de 3600 ek göstergeydi. İlgili kanunun meclisten geçmesi ile milyonlarca çalışanın maaşlarında yükselme olması bekleniyordu. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalar ile hükümetin konu ile ilgili çalışma yürüttüğü bilinmekte olup İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile çalışmaya ilişkin yeni bilgiler verildi. İşte Süleyman Soylu’nun 3600 ek gösterge açıklaması ve konuya ilişkin detaylar.

Önce Ömer Çelik Müjde Vermişti!

Hükümet tarafında seçim öncesinde verilen müjde ile polis, öğretmen, hemşire olmak üzere ilgili meslek gruplarına 3600 ek gösterge getirileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl sonunda Ömer Çelik tarafından yapılan açıklama ile 3600 ek gösterge için hükümetin çalışma yürüttüğü bilgisi paylaşılmıştı.

Ömer Çelik “Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu.

Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir” ifadeleri ile hali hazırda 3600 ek gösterge ile ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğü bilgisi verilmişti.

Soylu’dan Yeni Açıklama

Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada polislere 3600 ek gösterge hakkına ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Sorulan 3600 ek gösterge sorusu üzerine Hükümet olarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu konuda sözümüz var" şeklinde cevap veren Soylu çalışmaların halen sürdüğünü vurguladı.Soylu’nun açıklaması referans alındığında 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların devam ettiği anlaşılmakta olup konu ile ilgili olarak ise ilerleyen zamanlarda yeni bir açıklamanın gelmesi muhtemel.

Maaşlar Artacak!

İlgili ek göstergenin kabul edilmesi ile yaklaşık 280 bin polis, 1,1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişinin maaşlarında artış görülecek. Buna göre memur maaşlarına 40 – 50 arası emekli maaşlarına ise 500 ile 750 TL arasında zam gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim