Dün akşam yapılan Paris, saldırılarından sonra Fransa için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Bilindiği üzere 6 ayrı yere yapılan saldırılarda 153 kişi hayatını kaybetmişti.


Terör saldırılarında hayatını kaybedenler Twitterda #Prayforparis etiketiyle anılırken, Facebook dünya çapında Paris’te bulunan ve kendisinden haber alınamayan için bir network oluşturdu.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Facebook, terör saldırılarında olay yerinde sağ kurtulmayı başarabilenlerin ailelerini ve arkadaşlarını haberdar edebilmesi için bir haberleşme ağı oluşturuldu. Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü (Facebook Safety Check) adı altında oluşturulan network, en az 120 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarından sağ kurtulanların birbiriyle haberleşmesini sağlıyor. Saldırı anında bölgede bulunanların Facebook üzerinden işaretleyebildiği yer bildirimi ile sağ olduklarının anlaşılabildiği uygulama, yakınları için endişelenenlere kolaylık sağlıyor.

Facebook yetkilisi yaptığı açıklamada “Paris’te gerçekleşen olay sonucunda şok olduk ve oldukça üzgünüz. İletişim bu tür durumlarda aileler ve arkadaşlar için oldukça kritik bir durum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim