Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 48 yaşındaki Songül Ayan için tören düzenlendi. bilindiği üzere  Songül Ayan, ambulansın sahil yürüyüş bandında geri manevra yaptığı sırada arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Hayrat Mahallesi’ndeki Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Songül Ayan’ın annesi Ayşe Ayan, eşi Cahit ile kızı Ekin ve oğlu Ozan Ayan’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Okul Müdürü Mine Hacıömeroğlu, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile mesai arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Cenazeden önce okula gelen Songül Ayan’ın gözü yaşlı annesi Ayşe Ayan, kadın öğretmenlere sarılarak ‘Yavrumdan niye ayrıldınız? Görevi yok muydu? Yavrumdan ayrılmasaydınız ezilmezdi" diyerek acısını dile getirdi. Songül Ayan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun okula getirilişi sırasında öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

"O EŞSİZ BİR ÖĞRETMENDİ"

Törende gözyaşları içerisinde konuşan Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mine Hacıömeroğlu, yaşadıkları tarifsiz acıyı sözlere dökmenin kendisine verilen en ağır görev olduğunu belirterek, "O eşsiz bir öğretmendi. Konuşması ve davranışıyla örnek olan ve umudumuz olan çocuklara umut olan bir öğretmendi" dedi.

Okulda kılınan cenaze namazının ardından Songül Ayan’ın tabutu öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Cenaze aracının okuldan çıkışı sırasında öğretmen ve öğrenciler gözyaşı döktü. Öğretmen Songül Ayan’ın bir süre kanser tedavisi gördüğü ve hastalığı yendiği belirtilirken, cenazesi, Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.