Yeni çıkarılan KHK ile  15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırılan yüzlerce öğretmen yeniden görevlerine iade edildi.  İade edilen iller arasında Aydın, Ankara, Balıkesir, Burdur, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep,  Hatay,  İstanbul,  İzmir,  Kastamonu,  Kayseri,  malatya başta olmak üzere Türkiye geneli 81 il ve ilçede görev almakta olan ve görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenler Yeni çıkarılan kanun hükmünde kararname ile görevlerine iade edildi.

15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından Türkiye'de arka arkaya alınan OHAL kararı ile birlikte bir çok kamu kurum ve kuruluşlarda görevden almalaryaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önderliğinde hükümet tarafından açıklanan son OHAL kararlarında hem görevden almalar hem de göreve iade eder tek tek yapıldı .Açıklanan OHAL kararı ile birlikte kamu personeline ilişkin tedbirler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu Devleti Milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ile gruplara üyelik, içerisinde olan kişiler kamu görevinden başka bir işleme gerek kalmadan çıkarıldıkları gibi yeni alınan kararla suçsuzlukları belli olmuş ve görevlerine iadeleri yapılmıştır.

OHAL kapsamında 12 Ocak 2017 tarihli Resmi gazetede yeni KHK ile daha önceden kamudan ihraç edilenlerin iadeleri duyruldu. 697 sayılı OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile yine yüzlerce öğretmende görevine geri döndü.

İŞTE GÖREVE İADELERİN TAM LİSTESİ