Zonguldak sabahın ilk saatlerinde üzen bir haberle gündeme geldi. Maden ocaklarının olduğu bölgede bir maden ocağında patlama meydana geldi Meydana gelen patlamada maden işçileri kendi arkadaşlarını dışarı çıkmarya başladı. Üzen olayda maden işçilerinin 3 tanesinin hala kayıp olduğu bilgisi veriliyor. Maden ocağındaki patlamada arama kurtarma çalışmaları yürütülüyor. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi ve sağlık personelinin de sevkinin sağlandığı, valinin gelip incelemelerde bulunduğu bilgisi aktarılıyor.

Vali incelemelerde bulundu: " Pek umudumuz yok. "

Bölgeye gelerek incelemeler gerçekleştiren Vali Bektaş, basın mensuplarına da bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamasında " Hayatlarından çok umudumuz yok, onları çıkarmaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullanırken, özel maden ocağında meydana gelen patlamayla alakalı problemin çıkış noktasının ne olduğu bilinmiyor. Yapılan açıklamada patlanın nedenine dair bir bilgilendirme gerçekleştirilmedi.

Kendileri arkadaşlarını çıkardılar

Meydana gelen ve sebebi bilinmeyen maden ocağı patlaması sonrasında bazı madenciler, kendi çabalarıyla 2 arkadaşını maden ocağından çıkarmışlardı. Kayıp olan hala 3 madenci daha bulunuyor. Kayıp madencilerinin yaşamlarını kaybetmiş olacağı ihtimali üzerinde duruluyor ancak arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden titizlikle devam ediyor. Türkiye' yi üzen habere ilişkin tüm son dakika gelişmelerini takip ediyor, 3 işçinin maden ocağındaki arama kurtarma çalışmalarına yönelik yaşananları anlık olarak sizlere iletiyor olacağız. Umuyoruz ki kahreden habere yönelik 3 işçinin de sağ salim kurtuldukları yönünde bir haberi sizlere ulaştırabilelim...

Editör: TE Bilisim