Bedelli askerlik imkanı için geçtiğimiz aylarda başvurular alınmıştı. Çok sayıda kişi tarafından yoğun başvuru alan ve uzunca kuyrukların askerlik şubelerinin önünde oluşmasına neden olan, hatta bazı askerlik şubelerinin 7/24 hizmet vermesine sebebiyet veren bedelli askerlik uygulamasıyla alakalı süreçler tamamlandı. Vatandaşların bedelli askerlik celp tarihleri yayımlanmış ve çok sayıda kişi de bu imkandan yararlanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir duyuruda, celp tarihleri yayınlanan bedelli askerlik hizmetlerinin bazılarının celp tarihlerinin değiştirildiğine yer verildi.

MSB DUYURDU, CELP TARİHLERİ DEĞİŞTİ

Bedelli askerlik için 21 günlük zorunlu temel askerlik eğitimini yapacak vatandaşların; celp tarihlerinde değişiklik yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bedelli askerlerin celp tarihlerindeki değişikliği kamuoyuna aktardı. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında temel eğitim yapacak askerlik belirtilen celp dönemlerindeki değişikliğe yönelik bilgilendirme aşağıda yer almaktadır.



Yapılan açıklamada 16. Celp Dönemi mevcut sevk tarihi 30 Mart 2019 olarak aktarılan bedelli askerler için sevk tarihinin değiştirilerek 03 Nisan 2019 tarihine çekildiği, 19. dönem 20 nisan 2019 sevk tarihli bedelli askerler için sevk tarihinin ise 22 Nisan 2019 olarak gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bu duyurunun, bedelli askerlik yapacak ziyaretçilerimizin bilgilenmesi adına ulaştırıyoruz. Bedelli askerlik sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet girişi yaptıktan sonra vatandaşlar celp dönemlerini ve tarihlerini öğrenebiliyorlar.

Editör: TE Bilisim