Uzunca sürelerdir beklenen yeni askerlik sistemiyle alakalı açıklamayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar canlı yayında yaptı. Yeni askerlik sisteminin detayları....

Bakan' ın açıklamalarından satır başları:

" Kalıcı olmasına gayret göserdik. Bazı aylarda ailelerin endişeye kapılmadan, gençlerimizi eğitimini mesleğini sürdürsün, planlamalarını yapsınlar istedik. Geldiğimiz noktada bunun bir takım eksiklikler çıksa da modern,sürdürülebilir, silahlı kuvvetlerin ihtiyacını karşılayabilecek bir yere vardık. Bedelli askerlik için başvuranlar 1 ay temel askerlik eğitimi alacak. Hem erbaş ve erler hem bedelli olanlar bir ay temel eğitim yapacak. Bunun sonunda da bedelliye ayrılanların askerlikle ilişkisi kesilecek. "

SİSTEM NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLAYACAK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada, sistemle alakalı tüm detayların bugün bakanlığın resmi web adresine yükleneceğine yer vererek; tüm detayların kamuoyuna buradan ulaştırılacağını ifade etti. Yeni askerlik sistemindeki temel amacın hem gençlerin işlerini ve eğitimlerini planlamalarına olanak sağlamak, hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin asker ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade eden Bakan Akar, yeni askerlik sisteminde aksamalar yaşansa dahi, müdahale edilebileceğini ifade etti. Uygulamanın kalıcı hale getirilerek, tüm taraflarda kazanımların elde edilmesi, daha düzenli ve sağlıklı bir işleyişin  uygulanması amaçlanıyor.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNİ NASIL BULDUNUZ?

Uygulamaya alınacak olan yeni askerlik sistemiyle alakalı detayları sizlere ulaştırmaya çalıştık. Bu sistemin seçimlerden sonra meclise gelip onaylanması bekleniyor. Siz yeni askerlik sistemi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlerle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

TÜM GÜNDEM VE EKONOMİ HABERLERİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim