Son dakika bilgisi olarak aktarılan bilgide, İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullanılan, geçersiz olarak işaretlenen oyların yeniden sayılması konusundaki red kararı kaldırıldı. Bu bağlamda İl Seçim Kurulunca 15 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı işlemi gerçekleştirilecek.

ANKARA' DA 25 İLÇEYE İTİRAZ BAŞVURUSU

AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda, İstanbul' un yanı sıra Ankara seçimleri için de oyların yeniden sayımının yapılması için 25 ilçeye itiraz başvurularının yapılacağı ifadeleri kullanılmıştı. Oyların yeniden sayımı sonrasında partilerin oylarında değişiklikler olduğu, İstanbul' da AK Parti' nin oy farkını indirmeye başladığı ve durumun böyle gitmesiyle seçimi Binali Yıldırım' ın kazanacağı yönünde ifadeler kullanılmıştı.

EKREM İMAMOĞLU MAZBATASINI İSTEMİŞTİ

Seçim sonuçlarının değişmeyeceğini, kendisinin önde olduğunu ve vatandaşın hizmet beklediğini ifade eden CHP adayı ve resmi olmayan sonuçlara göre 20 bin oy farkıyla önde olan Ekrem İmamoğlu; mazbastasının kendisine verilmesi gerektiğini söylemişti. AK Parti tarafından sürecin kontrol altına alınmaya çalışmaları, manipulasyon çalışmaları yapıldığını ifade ederek; YSK' nın titiz davranması gerektiğini söylemişti.

KARAR KALDIRILDI

İstanbul' un ilçelerinde oyların yeniden sayımı kararına ilişkin durdurma kararı verilmiş ve oy sayımı durdurulmuştu. AK Parti' nin itirazları sonrasında başvurular alınmış ve  oyların yeniden sayılması için sürecin başlatılması gerektiği yönünde ifadeler kullanılmıştı. Alınan karar doğrultusunda bu durdurma süreci kaldırıldı ve oylar 15 ilçede yeniden sayılacak.

Editör: TE Bilisim